Afgelopen jaar hebben we een betaalde oefensite gelanceerd voor leerlingen thuis, aan te schaffen door ouders. Hiermee kunnen leerlingen via toetsen oefenen voor hun leerstof. In eerste instantie was dit alleen beschikbaar voor leerjaar 1, maar per komend schooljaar zijn ook leerjaar 2 en 3 gereed en beschikbaar. Het OTP is een groot succes gebleken en rollen we daarom nu verder uit naar leerjaar 2 en 3 en in 2017 naar de hogere klassen. Aan te schaffen via de webshops van Iddink en VanDijk. Iedere leerling heeft bij één van deze twee een inlog.
Door: Allard Bijlsma
Voor leerjaar 1 waren al ongeveer 50.000 vragen ontwikkeld bij alle basisvakken van de basisvorming: de zaakvakken [ak, gs, ec], de talen [fr, du, en, ne] en de bètavakken [bi, na, sk, wi]. Nu komen daar zo’n 100.000 vragen bij voor leerjaar 2 en 3. Zomer 2017 zullen we t/m VWO6 alle niveaus en klassen kunnen ondersteunen, inclusief examentraining. Het OTP is in eigen beheer gebouwd en werkt op basis van Quayn, ons eigen cloud toetspakket. Hierdoor hebben we de mogelijkheid de meest uitgebreide toetsen te ontwikkelen en die betrouwbaar af te nemen.
Het OTP is nu nog alleen te koop door leerlingen/ouders, voor gebruik thuis. Zij kunnen onbeperkt inloggen en onbeperkt toetsen maken. Het OTP kost een ouder/leerling Euro 19,95 voor een heel leerjaar. Daarmee kan een jaar lang onbeperkt geoefend worden. Verkoop geschiedt uitsluitend via de webshops van Iddink en van Van Dijk Educatie.
We bieden de leerling na afloop uitgebreide analyses aan. Het komende schooljaar zullen die nog verder zijn uitgebreid. Scholen die het OTP integraal willen gebruiken voor hun leerlingen kunnen zich bij ons melden voor schoolbrede aanschaf. Scholen die het OTP willen promoten bij leerlingen kunnen bij ons flyers aanvragen. Die kunnen aan leerlingen worden meegegeven of op een ouderavond worden uitgereikt.
>> Meer over het OnlineToetsportaal
>> Bestellen via Iddink of via Van Dijk Educatie
>> Contact zoeken met DRP over het OTP
Het unieke van het OTP is dat we alle vragen hebben ontwikkeld op basis van het OnderwijsBegrippenKader [OBK] van het slo. Voor circa 30 lesmethodes hebben we vervolgens gekeken welke onderwerpen waar aan bod komen. Op basis hiervan bieden we een leerling oefentoetsen aan. Die zijn hiermee methode-overstijgend. Ook bieden we toetsen direct op onderwerp aan. Dit alles doen we op meerdere niveaus: B/K, T, H/V en vanaf leerjaar 3 voor H en V ook apart. De leerling heeft de beschikking over alle vragen op alle niveaus, zo’n 50.000 per leerjaar. Differentiëren is hiermee mogelijk. Voor vakken als Engels bieden we een algemeen oefenpakket voor leerjaar 1 en 2 aan, los van het OBK en lesmethodes. Beeldmateriaal ontwikkelen we zelf. Een team van circa 30 auteurs en redacteuren ontwikkelt de inhoud.
Het OTP werd dit schooljaar al uitgebreid gebruikt door leerlingen uit leerjaar 1. De verkoop van het OTP is gestart in 2015. In de loop van het schooljaar zien we dat de focus van leerlingen steeds meer gericht wordt op enkele vakken. Vooral oefentoetsen bij de vakken biologie en wiskunde worden veel gemaakt. De meeste leerlingen oefenen tussen 16.00-17.00 en 19.00-20.00 uur. Op basis van deze analyses gaan we leerlingen straks steeds nauwkeurigere studie-adviezen geven. De leerling (en de ouders) is de enige die de eigen analyses kan inzien.
In 2017 komen we ook met een OTP+ waarin toetsen kunnen worden voorgelezen [Readspeaker], aan toetsen een woordenboek zal zijn gekoppeld [met automatische hyperlinking], met duizenden idioomtoetsen voor de talen, met Flashcardtoetsen [drill-and-practice] en veel meer extra’s. In totaal werken we toe naar straks (in de loop van 2017) ongeveer een half miljoen unieke oefenvragen.
Nu al interessant voor elke leerling:
[ er zijn 50.000 vragen per leerjaar beschikbaar, die aansluiten bij meer dan 10 vakken ]
[ van elke toets is terug te zien wat je had en wat het moest zijn als het fout was ]
[ de leerling kan zien met welke vakken hij/zij het meeste bezig is geweest ]
[ de leerling kan in de tijd, op de minuut nauwkeurig, zien hoe er per vak is gescoord ]
Per komend schooljaar ook beschikbaar:
[ de leerling kan per vak zien wanneer hij/zij waar mee bezig is geweest ]
[ de leerling kan per dag en per moment op een dag zien wanneer hij/zij het beste scoort ]
Geef een reactie